StichtingJIT Simmertime 2018 LF 2018

SimmerTime 2018 wordt georganiseerd door de Stichting Jou It Troch (JIT) van de zangers Syb van der Ploeg en Piter Wilkens. De oprichters van Stichting JIT stellen zich tot doel op innovatieve wijze audiovisuele producties te ontwikkelen met duurzaamheid als thema.

Dit kan een muziektheatervoorstelling zijn, een tourtocht op fossielvrije vervoermiddelen, een cd album of een festival.Zij willen coöpereren met bestaande instellingen die zich bezig houden met alternatieve energiebronnen om zo mee te werken aan een zo breed mogelijk bewustzijn binnen de maatschappij voor een schoner en beter milleu.

In de muziekbranche wordt veel energie gebruikt. Bij popconcerten zijn veel decibels nodig en grote lichtshows. De apparatuur wordt er met grote vrachtwagens (diesel) naar toe gebracht en met liften en kranen in elkaar gezet. Stichting JIT wil laten zien dat je ook op kleine schaal van muziek kunt genieten zonder energieverspilling en dat er bij groter opgezette festivals in de energiebehoefte kan worden voorzien op een ecologisch, duurzaam en mileuvriendelijke manier.

‘Jou it troch’ staat voor het doorgeven van moeder aarde, taal en cultureel erfgoed op een verantwoordelijke manier aan de generaties na ons.

Stichting JIT en SimmerTime 2018

Duurzaam zijn wil iedereen. Toch is het een onderwerp waar je niet snel volle zalen mee trekt en daardoor is het lastig om mensen op grote schaal bewuster te maken. Met muziek kun je de boodschap veel breder uitdragen en blijft deze langer in het geheugen van de mensen hangen. Dat is precies de reden waarom stichting JIT het Fryske publieksevenement SimmertTime uit 2000 organiseert; via SimmerTime trek je veel meer aandacht!

SimmerTime 2018 wordt duurzaam georganiseerd

Duurzaamheid is een breed begrip, maar in het kort komt het erop neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. Bij duurzaamheid kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.